Bryggebrød

Rett Brød
Nasjonalitet Norwegian
Forberedelsestid 20 minutes
Koke/Steke Tid 30 minutes
Total tid 50 minutes

Ingredienser

  • 150 gr mesk
  • 400 gr hvetemel
  • linfrø mengde etter eget ønske
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 3,5 dl vann (eller bruk 2,5 dl vørter og 1 dl vann for en mer eksotisk variant)

Instruksjoner

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, hell vesken over (ca 30grader) og sett til heving i 12-24 timer med en håndkle over. Etter heving legges deigen over på et underlag med litt mel. Tips: bakepapir med mel over sgjør det lettere å flytte på senere. Brett deigen til du kjenner at den klarer å holde sin form. Strø på litt mer mel mellom brettene om du syntes deigen er for våt. Når deigen har fått en form den klarer å holde snur du den slik at bretten ligger ned. Vend bakebollen over deigen og la den stå i 2 timer til.
  2. Ha i en jerngryte med lokk på nederste rille. Sett ovnen på 250 °C. Når ovnen er varmet opp tar du ut gryten. Så tar du deigen fra bollen over i gryten. På med lokket og inn i ovnen. Etter en halvtime senker du temperaturen til 200 °C, tar av lokket og lar brødet stå i fem minutter til. Så er brødet ferdig og legges over på en rist for avkjøling!

Leave a Reply